Meedenken over lespakketten over de huid

Huidpatiënten Nederland heeft een subsidie aangevraagd bij ZonMw om een lespakket voor basisschoolleerlingen te maken over de huid en over huidaandoeningen

Van de NVDV (De Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie) weten we dat er onder kinderen weinig algemene kennis is over de huid (hoe verzorg je een normale huid, wat zijn consequenties als je dat niet doet, wat zijn aandoeningen als wratten, zonverbranding en zwemmerseczeem). En er is weinig kennis bij leerlingen over chronische huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. 

In het lespakket zullen bijvoorbeeld een kwartet over de huid en spreekbeurtpakketten worden opgenomen, maar er is ook een online omgeving. Ook kunnen gastlessen van dermatologen worden aangevraagd.

We hebben positief bericht gekregen over de subsidie-aanvraag, maar er waren nog enkele kritische vragen. De behoefte vanuit de verschillende patiëntenverenigingen/mensen met een huidaandoening was duidelijk. Maar de mening van de leerkrachten kwam nog niet duidelijk genoeg naar voren.

Daarom het verzoek aan jullie, willen jullie de enquête uit onderstaande link verspreiden onder leerkrachten in het basisonderwijs die jullie kennen? Het zijn twee vragen en tien stellingen, snel te beantwoorden. Onder de deelnemers verloten we een Bol.com bon t.w.v. 25 euro. De lijst is in te vullen tot 30 mei a.s.

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfZiwyBCB2yoH2X8…/viewform…

Als er vragen of opmerkingen zijn, laat het ons weten. Ook als je wil meedenken t.z.t. over het lespakket kun je een e-mail sturen naar secretaris@huidpatienten-nederland.nl.