Verslag themabijeenkomst Psychosociale zorg

Op 13 februari 2020 presenteerde Huidpatiënten Nederland de uitkomsten van het project Psychosociale problemen bij ernstige somatische aandoeningen. Uit het project blijkt dat 50 % de huidpatiënten die hebben deelgenomen aan de pilot kampen met psychosociale problemen. Het project levert mooie producten op om huidpatiënten met psychosociale problemen te ondersteunen.

Dagvoorzitter Hans Blaauwbroek (projectleider) opende de dag, waarna achtereenvolgens de volgende sprekers aan het woord kwamen:

• Mooi beschadigd, over het leven met een huidaandoening Corry van den Dungen (schrijfster). De presentatie van Corry vind je hier.

• Vindt een goede psychosociale zorgverlener dr. Saskia Spillekom-van Koulil (GZ-psycholoog Radboud UMC). Hier vind je haar presentatie.

• De Lastmeter: het belang van vroege opsporing dr. Rieky Dikmans (onderzoeker, OLVG). De presentatie van Rieky over het belang van vroege opsporing vind je hier.

• Psychosociale problemen en dan? drs. Tirza Blom (onderzoeker, Amsterdam UMC). Haar presentatie over het onderzoek en de Happi app vind je hier.

Er werd afgesloten met een interessante discussie: waar liggen de kansen? We kijken terug op een succesvolle dag met waardevolle gesprekken.
Het eindrapport van het onderzoek kun je hier lezen.

Dit project is uitgevoerd in samenwerking met Patiëntenfederatie Nederland en mogelijk gemaakt door Zorginstituut Nederland.